Данъчни власти в САЩ обявиха, че разследват изтичането на данъчните декларации

...
Данъчни власти в САЩ обявиха, че разследват изтичането на данъчните декларации
Коментари Харесай

Мъск, Безос, Блумбърг, Сорос: най-богатите американци почти не плащат данъци

Данъчни управляващи в Съединени американски щати оповестиха, че разследват приключването на данъчните заявления на най-богатите хора в страната. Сред тях са Джеф Безос, Илон Мъск, Майкъл Блумбърг, Карл Айкан и Джордж Сорос.

През 2007 година и 2011 година милиардерът Джеф Безос не е платил нито цент налог върху приходите си. По това време създателят на Amazon вече беше измежду световните супербогаташи, само че американските данъчни закони са създали допустимо това да не дължи нищо на държавната хазна, макар големите си облаги.

Същото важи и за Илон Мъск, който пък не е платил никакъв налог върху приходите за 2018 година Списъкът с милиардери, които заплащат съвсем нищо пред данъчните управляващи, е дълъг, а данните са оповестени от онлайн портала ProPublica, чиито публицисти са получили непубликувани преди този момент данни от данъчния орган IRS.

Информацията към този момент разгневи доста американски данъкоплатци.

Тъй като съгласно данъчната си декларация Джеф Безос е похарчил повече, в сравнение с е спечелил, той даже е съумял да получи 4000 $ от данъчните управляващи за децата си, настояват от ProPublica.

Морис Пърл, ръководител на групата Patriotic Millionaires, която се застъпва за по-високи налози за богатите, дефинира разбора на ProPublica като фрапантен, само че не неочакван.

" Известно е, че най-богатите хора в Съединени американски щати са създавали данъчните закони в своя изгода , тъй че да могат да пресъздадат данъчните правила по подобен метод, че да могат съвсем изцяло да предотвратяват заплащането на данъци ", изяснява Пърл, който е спечелил милионите си на Wall Street, за последно като ръководещ шеф на най-големия управител на активи в света Blackrock.

Сега IRS, данъчният орган на Съединени американски щати, възнамерява да ревизира по какъв начин поверителните данни на свръхбогатите могат да доближат до обществеността.

" Мога да потвърдя, че има следствие ", сподели шефът на IRS Чарлз Ретиг по време на изслушване в Сената.

Неразрешеното откриване на поверителна държавна информация е нелегално, пък съобщи представител на Министерството на финансите. ProPublica въпреки всичко съобщи, че сега тече развой по анализиране на " голямата маса данни от данъчната работа "  за налозите на милиардерите и ще бъдат оповестени спомагателни детайлности през идващите седмици.

От известните до тук данни излиза наяве, че 25-те най-богати американци заплащат по-малко данъци от множеството американски служащи или приблизително 15,8% от поправените си брутни приходи.

Журналистите на уеб страницата пишат, че " употребявайки изцяло законни данъчни тактики, доста от супербогатите са способни да свият сметката си за налози и да не платят нищо или съвсем нищо на страната ", даже когато благосъстоянието им се усилва през последните няколко години.

Американците кардинално могат да понижат налозите си посредством благотворителни дарения и изтегляне на пари от приходи от вложения вместо от голяма заплата, която биха могли да си начислят.

Системата полза единствено " облагаемия приход ", а ако някой в действителност е богат, не му трябват " облагаеми приходи ".

Такова е обяснението на председателя на Patriotic Millionaires, който от дълго време се застъпва за налог върху благосъстоянието. Голямото противоречие сред насъбраното благосъстояние за милиарди долари и ниският или никакъв налог върху прихода се дължи точно и на обстоятелството, че в Съединени американски щати няма налог върху благосъстоянието. Това значи, че до момента в който благосъстоянието нараства с цената на акцията, няма налог. Само когато акциите се продават с облага, данъчните управляващи могат да наложат ставки, в случай че облагите не бъдат обезщетени от загуби.

 
Защо заплащам налози, а все няма пари за ремонт? Районният кмет дава отговор
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР